Uzun zamandır kanserle mücadele ediyordu: Tanyeli'den sanat camiasının vefasızlığına sitem!

Uzun süredir pankreas kanseriyle mücadele eden Tanyeli'den sanat camiasının vefasızlığına sitem dolu sözler geldi. Tanyeli, "Camiamızda dalga geçer gibi 'geliyorum' deyip gelmeyenler, her halde tenezzül etmiyorlar diye düşündürür bana çünkü onlar hayatı sahnede gibi alt kadro, üst kadro diye görüyorlar galiba." dedi.

Uzun zamandır kanserle mücadele ediyordu: Tanyeli'den sanat camiasının vefasızlığına sitem!

Oryantal Tanyeli olarak tanınan ünlü sanatçı bir süredir pankreas kanseriyle mücadele ediyor. Tedavisinin büyük bir kısmını hastanede geçiren Tanyeli, sanat camiasına veryansın etti.

Geçtiğimiz aylarda adına bir moral gecesi düzenlenen Tanyeli, sanatçı dostları tarafından da yalnız bırakılmıyor. Bu süreçte Tanyeli'ye destek olan isimlerin başında Zara geldi.

Uzun zamandır kanserle mücadele ediyordu: Tanyeli'den sanat camiasının vefasızlığına sitem! - Resim : 1

"CANIM ZARA'MI GÖRÜNCE AĞRIM SIZIM HAFİFLEDİ" 

Önceki gün hastanede kendisini ziyaret eden Zara'yla bir fotoğrafını paylaşan Tanyeli, "Can Zara'm bugün ziyaretime geldi gül yüzünü gördüm ne mutlu oldum ifade edemem, düşünün ki ağrıdan kıvranıyorum onu görünce ağrım sızım hafifledi, yüzüm gülümsedi" ifadelerini kullandı.

Tedavi sürecinde en iyi ilacın moral olduğunu altını çizen Tanyeli, sözlerinin devamında kendisini bu süreçte yalnız bırakan sanat camiasına sitem etti.

Uzun zamandır kanserle mücadele ediyordu: Tanyeli'den sanat camiasının vefasızlığına sitem! - Resim : 2

"BU SÜREÇTE MORAL ÇOK ÖNEMLİ" 

İnsanların "Geliyorum" diyerek kendisini kandırdığını belirten Tanyeli, sözlerine şöyle devam etti: Son haftalarda hep hastaneler, ağrılarla mücadele ederken bir kez daha anladım ki bu süreçte, moral çok önemli, hatta en önemli şey. Bu süreçte manevi olarak güç verdi bana çünkü onun denizi çok engin, ruhu çok derin, dünyada sanki insan kılığında bir ışık küresi, içini açan, milyon ışık saçan her sohbetinde. Bayılmışsa ruhun, aydınlatan bir ışık küresi. Doyamam onunla derin sohbetlere, bir ayna tutar benliğime, hatırlatır özü özüme.

Ne kadar çok seviyorum seni Zara'm hem de çok. Hastaneye kaçıncı gelişin. Ne kadar değerli benim için, nasıl mutlu oluyorum çocuklar gibi her seferinde. İyi ki varsın canım Zara'm. O büyüleyici sesinin hayranıydım hep ama Allah'ın seni lütuflandırdığı fıtratın.

"DALGA GEÇER GİBİ 'GELİYORUM' DEYİP GELMEYENLER" 

Can Zara'm kimselere benzemiyorsun, eşin benzerin yok. Camiamızda dalga geçer gibi 'geliyorum' deyip gelmeyenler, her halde tenezzül etmiyorlar diye düşündürür bana çünkü onlar hayatı sahnede gibi alt kadro, üst kadro diye görüyorlar galiba. Yani sen tenezzül edip üşenmeden yine geldin, hoş geldin o gül yüzüne kurban. Seni çok seviyorum."