Vahşi yaşam parkına giden aile, devasa boyunlu hayvanın arabalarına yaptığı ziyaretle dehşete düştü. Onu beslemek isteyen çocuğa unutulmayacak bir şey yaptı

ABD'ye bağlı Teksas eyaletinde bir aile, üstü açık olan özel araçlarıyla birlikte gezdikleri vahşi yaşam parkından geçerken devasa boyunlu hayvanın arabalarına yaptığı ziyaretle dehşete düştü. Onu beslemek isteyen küçük çocuklarının elindeki yemeği yedikten sonra çocuğu kolundan yakalayıp havaya kaldırdığı görüldü.

İki yaşındaki Paisley Toten, Fossil Rim Vahşi Yaşam Merkezi'nde ebeveynlerinin aracının kasasından hayvanı beslerken, hayvan kahverengi kağıt torbasından bir şeyler almak için aşağı uzandı ve çocuğun gömleğini ısırıp onu havaya kaldırdı. Bu çarpıcı karşılaşma, aile ve parkta olaya tanıklık eden diğer misafirlerce videoya alındı.

OLAYI KAZA OLARAK NİTELENDİRDİ

Austin American-Statesman'a göre annesi, zürafanın kollarına geri bıraktığı çocuğu yakalamak için öne doğru eğildi. Olay sırasında kamyoneti kızın babası Jason Toten kullanıyordu. Baba, şoke edici olay yaşandığında arka camdan dışarı bakıyordu. Baba, hayvana karşı hiçbir kötü niyet beslemediğini ve olayı kaza diye nitelediğini söyledi.

HİÇBİR KURALI ÇİĞNEMEDİ

Olay sırasında ailesinin hiçbir kuralı çiğnemediğini belirtti ve CBS'e bağlı KWTX'e şöyle konuştu: Paisley torbayı tutuyordu ve zürafa ona değil torbaya yöneldi ama sonunda gömleğini de yakaladı ve onu havaya kaldırdı. "Kalbim durdu, yüreğim ağzıma geldi... beni korkuttu" diyen baba, yaşadığı endişe verici olayın ardından Paisley'e hediyelik eşya dükkanından oyuncak zürafa aldığını ve onun bunu "hak ettiğini" söyledi.

KENDİ ARAÇLARINI SÜRMEYE TEŞVİK EDİLİYOR

Fossil Rim Vahşi Yaşam Merkezi, Teksas'ın Glen Rose kentinde kâr amacı gütmeyen bir koruma merkezi. Parkın, misafirlerin kamyonetlerin kasasına oturmasına karşı bir politikası bulunmuyor. Aileler, arabalı safari boyunca kendi araçlarını sürmeye teşvik ediliyor. Teksas Hill Country'de 11,5 kilometre boyunca devam eden sürüş sırasında ziyaretçilerin zürafaları beslemelerine izin veriliyor.