Ve İstanbul için beklenen gün geldi. Aman Allah’ım. Mutlaka bakın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM, İstanbul ve Türkiye'de bir çok il için gök gürültülü sağanak yağış ve rüzgâr uyarısı yaptı. Rüzgârın Avrupa yakasında çok kuvvetli esmesi beklenirken vatandaşların ani sağanak geçişlerine karşı da dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor...

Ve İstanbul için beklenen gün geldi. Aman Allah’ım. Mutlaka bakın

Türkiye’ye Balkanlar üzerinden soğuk hava dalgası geldi. Soğuklar beraberinde yağış ve rüzgârı da getirdi. Özellikle kuvvetli esmesi beklenen rüzgâr ve sağanağa karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM) uyarı yaptı.

RÜZGAR VE KUVVETLİ SAĞANAK YAĞMUR GEÇİŞLERİ OLACAK

Cuma günü akşam saatlerinde başlayacak olan kuvvetli sağanak yağmur geçişleri ve rüzgârın Pazar günü sabaha kadar süreceği belirtildi. AKOM’un uyarısında rüzgarın aralıklarla fırtına şeklinde (40-70km/s) eseceği, beraberinde il genelinde yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişleri yaşanacağının öngörüldüğü belirtildi.

Ve İstanbul için beklenen gün geldi. Aman Allah’ım. Mutlaka bakın - Resim : 1

İSTANBUL'DA SICAKLIKLAR DA DÜŞECEK

Sıcaklıkların ise 14-18 derece aralığında seyredeceğinin tahmin edildiği ifade edildi. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 14 Mayıs'a kadar mevsim normalleri civarı ila 2-4 derece altında, 15-25 Mayıs tarihleri arasında mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde seyretmesinin beklendiği kaydedildi.

MGM'DEN SARI KODLU UYARI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 11 Mayıs Cumartesi günü için sarı kodlu rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Ve İstanbul için beklenen gün geldi. Aman Allah’ım. Mutlaka bakın - Resim : 3