Volkan Demirel’den A Milli Takım açıklaması! “Forvetli sistem daha iyi olur”

tv100 ekranlarında ilgiyle izlenen Ersin Düzen’le Futbolun 100’ü programında yorumculardan Volkan Demirel, A Milli Takım’ın karşılaşmasını değerlendirdi. Volkan Demirel, “Forvetli sistem bazı takımlara daha iyi olur” dedi.

Süper Lig’de heyecan tüm hızıyla Ersin Düzen ile Futbolun 100’ü programında devam ediyor. Programın yorumcularından Volkan Demirel, A Milli Takım’ın kazandığı Karadağ karşılaşması sonrası değerlendirme yaptı.

“O TAKTİĞİ OYNAYAMADILAR”

Vincenzo Montella’nın kafasında kurduğu oyunu oynayamadığını söyleyen Volkan Demirel, “4-6-0 formasyonuyla sahaya çıktı. Sahadaki hücum hattı, Montella’nın kafasında kurduğu oyunu oynayabilecek bir taktikte görünmedi. Bunun sebebi hep kenar oyunu oynamamızdan, hep kenar ortalarından gelmemizden kaynaklandı.” ifadelerini kullandı.

“3-7-0’A DÖNDÜK”

Maçın bir bölümünde Karadağ’ın oyun anlayışı sebebiyle 3-7-0’a dönüldüğünü söyleyen Volkan Demirel şu sözlerle devam etti:

“Açtığımız ortaların %30’u isabetsizdi. Bu şekilde oynamadığımız takdirde orta alandan Arda, Hakan ve Orkun gibi oyuncularla şutlar denedik ancak bunlarda yeterli isabet oranına sahip değildi. Bunun bir sebebi var çünkü maçın bir bölümünden sonra oyun 3-7-0 formasyonuna dönmeye başladı. Bununda sebebi rakibin oldukça yaslanmasıydı. Bu tarz durumlardan kenar ortası ve blokların arasına atılan derin toplarla açabilirsiniz.”

“SANTRFOR LAZIM OLABİLİR”

Bazı maçlarda forvetli sistemin daha olabileceğini söyleyen Volkan Demirel şu sözlerle cümlelerini noktaladı:

“Çok acele hareket ettik. Oyunu birden ikiye geçerken top bizdeydi ancak ikiden üçe gidilirken çok fazla acele ettik. Bu acelenin sonunda ise pozisyon bulmakta zorlandık. Bertuğ oyuna girince biraz daha rahatladık. Bu sebepten dolayı santrforlu oyunların bazı takımlara karşı daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Size karşı üstünlük kurmaya çalışan takımlara karşı bu oyun tutabilir ama yaslanan bir takıma karşı açmaya çalışırsanız bu oyun bizi zorlar.”