Yağmur'un ölümüne neden olmuştu: Polis memurunun 25 yıl hapsine hükmedildi

15 yaşındaki Yağmur Alparslan, polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçan araca yönelik açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti. Alparslan’ın ölümüne ilişkin davada karar açıklandı. Mahkeme, sanık polis memuru Mükremin Oğan’ın 25 yıl hapisine hükmetti.

Yağmur'un ölümüne neden olmuştu: Polis memurunun 25 yıl hapsine hükmedildi

Dur ihtarına uymayan sürücünün aracına ateş açmış, bir kişinin ölmesine neden olmuştu.

O polis memurunun 25 yıl hapisine hükmedildi.

Tarih 9 Şubat 2022’ydi.

İstanbul Bakırköy’de polis ekipleri şüphelendikleri bir otomobilin peşine düştü. Otomobilin direksiyonunda Serhat Kaya, yanında ise 15 yaşındaki Yağmur Alparslan vardı. Ekipler ‘dur’ ihtarında bulunmasına rağmen araç kaçmaya devam etti.

Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede polis memuru Mükremin Oğan hakkında ‘olası kastla ölüme neden olma’ suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar, sürücü Serhat Kaya hakkında ise ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçundan 9 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilmişti.

Bakırköy 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Mükremin Oğan ile taraf avukatları hazır bulundu. Oğan savunmasında, “Çocuk olduğunu bilseydim, böyle bir şey yapmazdım. Biz arkadaşız, önündekini göremeyiz. Böyle bir olay yaşandığı için ben 3 yıldır uyuyamıyorum.” dedi.

Mahkeme heyeti, polis memuru olan Mükremin Oğan’ın ‘olası kastla çocuğun ölümüne neden olma’ suçundan önce müebbet hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Cezada takdiri indirim uygulanarak 25 yıl hapisine hükmetti.

Tutuksuz olarak yargılanan Oğan, verilen ceza ile birlikte duruşma salonunda kelepçelenerek cezaevine gönderildi.