Yangında ağır hasar görmüştü! Notre-Dame Katedrali’nin açılış tarihi belli oldu

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan ünlü Notre-Dame Katedrali 2019 yılında çıkan yangında ağır hasar görmüştü. Yıllardır süren kapsamlı restorasyon çalışmaları sonucunda, 7 Aralık’ta yeniden ziyarete açılacak. Kültür Bakanı Rachida Dati, katedrale giriş için turistlerden ücret alınması yönünde bir adım atmaya hazırlanıyor.

Yangında ağır hasar görmüştü! Notre-Dame Katedrali’nin açılış tarihi belli oldu

2019 yılında çıkan yangında ağır hasar gören Fransa'nın ünlü Notre-Dame Katedrali’nin yeniden açılacağı tarih belli oldu.

Paris'in sembolü Notre Dame Katedrali, 2019'da yaşanan yıkıcı yangının ardından başlatılan kapsamlı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla 7 Aralık’ta yeniden ziyarete açılacak. Fransız bakanlar, katedrale giriş için turistlerden ücret alınması yönünde bir adım atmaya hazırlanıyor.

Yangında ağır hasar görmüştü! Notre-Dame Katedrali’nin açılış tarihi belli oldu - Resim : 1

Kültür Bakanı Rachida Dati, Avrupa'nın birçok önemli dini mekanında giriş ücretinin uygulandığını söyleyerek, Notre Dame için sembolik bir ücret belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Ziyaretçi başına 5 euro alarak Notre Dame’ın yılda 75 milyon euro gelir elde edebileceğini aktaran Bakan Dati, böylece hem katedralin korunması hem de diğer tarihi mirasların restorasyonu için kaynak sağlanabileceğini belirtti.