Yanlış kadroyla gelen felaket yenilgi!

Sevgili okurlar, Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Young Boys’u ağırladı. İlk maçı 3-2 kaybeden Galatasaray’ın turu geçmesi için 2 farklı kazanması gerekiyordu. Bu maçta riskler alınması şarttı. Ancak teknik direktör Okan Buruk ilk 11 tercihiyle bence yanlış yaptı.4-4-2 sistemine geçilmesiyle sağ önde etkili olan Barış Alper Yılmaz sağ beke, önüne ise Ziyech geçti. Orta sahadan ise Mertens eksiltildi ve forvet hattına geçen Michy Batshuayi eklendi.

OKAN BURUK’UN SİSTEMİ TUTMADI

Bu oyun sistemi ilk yarıda tutmadı. Sağ kanatta Ziyech etkisiz oynadı, Barış Alper Yılmaz tek başına o kanadı savunmak zorunda kaldı. Sol kanatta ise Derrick Köhn etkisizdi. Orta sahada ise Torreira ve Sara, rakibine karşı zayıf kaldı. Rakip takım Barış Alper - Ziyech'in savunma zafiyetlerini bildikleri için hep sağ kanattan akın yaptılar. Hajdam gibi iyi bir sol bek olunca o kanadı çok iyi kullandılar.

İkinci yarı ise Okan Buruk, Köhn yerine Berkan Kutlu, Ziyech’in yerine ise Jelert’i oyuna aldı. Galatasaray biraz daha iyi oynamaya başlasa da Young Boys yeniden oyuna hâkim oldu. Sarı-kırmızılı takımın geride boşluk bırakacağını iyi bilen Young Boys, hızlı oyuncuları oyuna alarak kontra atak kovaladı ve aradığı golü 87.dakikada Alan Virginius ile bularak maçı kazandı.

YANLIŞ KADRO TERCİHLERİ

Galatasaray kötü bir futbol ve yanlış kadro seçimiyle turu kaybetti. Orta sahada Torreira- Berkan ve Sara oynamalıydı. Sağ kanatta ise Barış, bekte ise Jelert olmalıydı.

Teknik direktör Okan Buruk'un artık ana planı üzerinde değişiklikler yapması gerek. Bu iş sadece transferle olmaz. Okan Buruk'un da sorumluluk alması gerekiyor. 

MUSLERA TAKIMINA ZARAR VERDİ

Bir parantez de Galatasaray takım kaptanı Fernando Muslera’ya açmak gerekiyor. Maçın iyilerindendi ama rakibin golü sonrası yaptığı hareket kendisine yakışmadı. Maç daha bitmemişken böyle bir amatörlük yapmasına çok şaşırdım. Futbolun içinde her şey var. Galatasaray belki geri kalan sürede 2 gol atıp maçı uzatmaya getirebilirdi. Ama Muslera kırmızı kartla hem takımını 10 kişi bıraktı, hem de turu bitirdi. Şimdi Muslera, UEFA tarafından da ciddi ceza alacak. Galatasaray takımının kaptanı takımına bu kadar zarar veremez.