Yargı kaynaklarından tv100’e dikkat çeken “şaibeli kurultay” açıklaması! Hiç gündemde olmamış!
CHP, olası kayyum atanması ihtimaline karşı olağanüstü kurultay kararı aldı. Kasım 2023’te gerçekleştirilen kurultay ile ilgili "şaibe" soruşturmasında sona yaklaşılmışken üst düzey yargı kaynakları tv100 muhabiri Sertaç Murat Koç'a dikkat çeken açıklamalarda bulundu. “kayyum” ihtimalinin hiçbir zaman gündemde olmadığına işaret edildi.
Özgür Özel, olağanüstü kurultaya gitme kararını “Olağanüstü kurultay kararı aldığımızı, partiyi olağanüstü kurultaya götürmek suretiyle kayyum girişimlerinin önünü kestiğimizi tüm Türkiye’ye ilan ederiz” sözleri ile duyurmuştu.
Özel, kurultayın gerekçesini ise “kayyum atanmasını engellemek” olarak ifade etmişti.
CHP, 21'inci olağanüstü kurultayda güven tazelemeye hazırlanıyor
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kasım 2023’teki kurultaya yönelik başlattığı “çift yönlü” soruşturma devam ediyor.
Üst düzey yargı kaynakları, “CHP’ye kayyum atanması seçeneğinin” hiçbir zaman masada olmadığını vurguladı.
"Şaibe" iddiasıyla başlatılan soruşturmanın ardından başlayacak olan yargı sürecinin sonucun bekleniyor.
SON SÖZÜN HUKUK MAHKEMESİNDE OLDUĞUNUN ALTI ÇİZİLDİ
Ortaya çıkacak durumun ardından, “kayyum atanması” ihtimalinin değerlendirilebileceği belirtildi.
Kaynaklar, parti yönetiminin görevden uzaklaştırılmasına yönelik ihtiyati tedbir taleplerinin, farklı mahkemelerce reddedildiğini anımsattı.
Bu kararların, "kayyum" seçeneğinin başından beri düşünülmediğinin somut örneği olduğuna vurgu yapıldı.
2023’teki kurultayın mahkeme tarafından iptal edilmesi durumunda, olağanüstü kurultay da hukuki açıdan "yok hükmünde" sayılacak, yani o da iptal edilecek.
Kaynaklar, “yeni kurultay kararı alınması, soruşturmaya konu Kurultay’daki iddiaların da kabul edildiği anlamına geldiği” değerlendirmesinde bulundu.