Yargıtay'dan Adnan Oktar kararı! 8 bin 658 yıl hapis cezası onandı!

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü davasında verilen cezaları onadı. 8 bin 658 yıl hapis cezası kesinleşmiş oldu.

Yargıtay'dan Adnan Oktar kararı! 8 bin 658 yıl hapis cezası onandı!

550 sayfalık gerekçeli kararla Adnan Oktar hakkında verilen 8 bin 658 yıl hapis cezası dahil örgüt üyeleri hakkında verilen hükümler kesinleşmiş oldu.

6 SANIĞIN DOSYASI AYRILDI 

Silahlı suç örgüt yöneticisi Adnan Oktar’ın cezaevinde örgütsel faaliyetlerine devam ederek özellikle avukatlar aracılığıyla örgütü diri tutmaya çalıştığı ve örgüte üye kazandırmayı amaçladığı iddiasıyla güncel yapılanma davasının görülmesine devam edildi. Mahkeme, avukat olan 6 sanığın dosyasının ayrılmasına karar verdi.

Duruşmada bir kısım sanık avukatları, davada sanık olarak yargılanan avukatların sırf mesleklerini icra ettikleri için sanık olarak burada olduklarını ve bu durumun usule aykırı olduğunu belirterek mahkemeden durma kararı alınması için izin alınmak üzere Adalet Bakanlığı’na yazı yazılmasını talep ettiler. Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir müzakere arasının ardından Cumhuriyet Savcısı’na görüşünü sordu.

Savcılık ise sanık olarak yargılanan avukatların, avukatlık görevi sırasında işlendiği iddia olunan suçlar yönüyle dosyalarının ayrılmasına ve durma kararı verilmek için izin alınmak üzere Adalet Bakanlığı’na yazı yazılmasına karar verilmesini talep etti.

Sanıklar Arzu Gül, Ayşe Toprak, Burak Temiz, Sinem Mollahasanoğlu, Pelin Durmuş ve Tuğba Bal hakkında Avukatlık Kanunu’nun 58-60 maddeleri uyarınca değerlendirme yapılmak üzere dosyalarının ayrılmasına karar veren mahkeme, verdiği ara kararın ardından duruşmaya devam etti.