Binlerce tür film arasında bazılarının içeriği izleyiciler açısından sakıncalı olabilir. Bu filmlerden biri 2011 yılında Yeni Zelanda’da gösterime giren Megan Kayıp isimli film oldu.
Şiddet içeren cinsel içeriğiyle ilgili endişelere yol açan film o yılın Ekim ayında 'sakıncalı' doğası nedeniyle Yeni Zelanda'daki Film ve Edebiyat Sınıflandırma Ofisi tarafından yasaklandı.
Film kurulundan bir sözcü, "Film, gençleri içeren cinsel şiddeti ve cinsel davranışı, yayının mevcudiyetinin kamu yararına zarar vermesi muhtemel olacak şekilde ve ölçüde ve şekilde tasvir ediyor" demişti.
Söz konusu film ülkede yasaklandıktan on yıl sonra TikTok'ta viral oldu.
14 yaşındaki bir kızın internette tanıştığı bir yabancı ve onu bulmaya çalışan bir arkadaşıyla gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasını konu alan film, yeni neslin keşfetmesiyle çok konuşuldu.
Sadece 45 bin dolarlık bir bütçeyle yapılan film, kayıp kızların hikayesini anlatmak için web sohbet kayıtları, ev videoları ve haber raporlarından yararlanan ilk 'bilgisayar ekranı filmlerinden' biriydi.
IMDb'de 10 üzerinden 4,6 puana sahip ve kullanıcılar filmi 'şimdiye kadarki en rahatsız edici filmlerden biri' olarak tanımladı.
YÖNETMEN UYARDI
Film Avustralya’da izlenebilirken bu konuda uyarılar yapıldı. Yönetmen Michael Goi, yeniden canlanmasının ardından 2020'de popüler sosyal medya uygulamasında filmle ilgili kendi uyarılarını yayınlamak zorunda kaldı.
Goi, “Gecenin bir yarısı filmi izlemeyin” dedi.
Goi şu uyarıları yaptı:
“Filmi yalnız izlemeyin. Ve ekranınızda ‘fotoğraf bir’ kelimesini görürseniz, belki de görmek istemediğiniz şeyleri görmeye başlamadan önce filmi kapatmak için yaklaşık dört saniyeniz var.”
Filmin yönetmeni Michael Goi son zamanlarda popülaritesinin yeniden artmasının ardından izleyicileri geceleri tek başlarına izlememeleri konusunda uyardı.