Yemen yine vuruldu! 3 ülke şüpheli!

Başkent Sana ve ülkenin en büyük limanı Hudeyde'yi kontrol eden Yemenli Husilerin geçen hafta ilk kez İsrail'in başkenti Tel Aviv'i vurması, onuncu ayı dolmak üzere olan savaşta dengeleri değiştirdi.

Yemen yine vuruldu! 3 ülke şüpheli!

1900 kilometre mesafe kat eden bir kamikaze silahsız insansız hava aracı Tel Aviv'deki bir binaya ulaştı, saldırıda bir İsrailli öldü.

İran destekli Husilerin hava savunma sistemlerini devre dışı bırakıp ilk kez Tel Aviv'e saldırmasına, İsrail tarihte ilk kez Yemen topraklarını vurarak misillemede bulundu.

İSRAİL F-35 ve F-15 SAVAŞ UÇAKLARI İLE VURDU! 

İsrail F-35 ve F-15 savaş uçakları 1800 kilometre uçup Yemen'in en büyük limanı Hudeyde'yi bombaladı, alev topuna dönen limandaki yangın birkaç günde söndürülebildi.

 İsrail saldırısında en az dokuz kişinin öldüğünü açıklayan Husiler, karşı misillemede Kızıldeniz kıyısındaki Eilat kentini balistik füzelerle hedef aldı.

Yemen yine vuruldu! 3 ülke şüpheli! - Resim : 1

HUSİLER İSRAİL'İN GAZZE'DEN ÇIKMASINI İSTİYOR 

Kasım ayı ortasından itibaren Kızıldeniz'i dünyanın en tehlikeli su yolu haline getiren Husiler, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ni terk etmesini istiyor.

Husiler balistik füzeler ve kamikaze silahlı insansız hava araçlarıyla Kızıldeniz'de 150'den fazla gemiye saldırdı, ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyonla aylardır adı konulmamış bir savaş var.

Koalisyona ait savaş gemilerinin aralıksız devriye gezdiği bölgedeki önlemler Husileri durdurmadı. Bunun üzerine Amerikan ve İngiliz jetleri Yemen topraklarında birçok hava saldırısı gerçekleştirdi, Husilerin yanıtı ABD savaş gemilerine füze ateşlemek oldu.

BAŞKENT SANA'NIN GÜNEYİ VURULDU 

Orta Doğu'daki savaşın güney cephesinde bu gece yarısı yine patlamalar duyuldu. Başkent Sana'nın güneyinde yer alan Zamar bölgesindeki Mabar şehrinde bazı hedefler savaş uçakları tarafından vuruldu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde gökyüzüne yükselen alev ve duman bulutları görülürken, yerel medya art arda duyulan patlamaların başkent Sana'nın güneyini bile sarstığını yazdı.

3 ÜLKE ŞÜPHELİ DURUMDA 

Hava saldırısını hangi ülkenin düzenlediğine dair bir bilgi henüz yok. Olağan şüpheliler ABD ve İngiltere olsa da İsrail jetlerinin de yeni bir saldırı gerçekleştirme ihtimali var.