Yenidoğan bebek çetesinin kan donduran konuşmaları ortaya çıktı: Çocuğu bugün yaşat alem yaparız!

Türkiye günlerdir yenidoğan bebek çetesinin caniliklerini konuşuyor. Yenidoğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölmelerine neden olan çetenin telefon görüşmeleri ortaya çıktı.Sağlık durumu kötü olan bir bebeği yaşatmak için aileden 150 bin TL isteyeceklerini belirten şüpheli hemşire H.B.G. “D. sen çocuğu bugün yaşat tamam mı? Bugün bir alem yaparız, o parayı bir kurtarayım” dedi.

Yenidoğan bebek çetesinin kan donduran konuşmaları ortaya çıktı: Çocuğu bugün yaşat alem yaparız!

İstanbul'da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak kasten ölmelerine neden olan çete hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak fezleke hazırlanmıştı. Hazırlanan fezlekede yer alan telefon görüşmeleri ortaya çıktı.

‘AİLEYE 150 BİN TL FİYAT ÇEKECEĞİM’

2 bin 912 sayfalık fezlekede yer alan tutuklu şüpheli hemşire H.B.G'nin başka bir hastanedeki meslektaşı tutuklu şüpheli H.D.T ile yaptığı konuşma, örgütün yeni anne-baba olan kişileri nasıl yanılttığını ortaya çıkardı.

İkili arasında geçen konuşma fezlekede özetle şöyle yer aldı: 

- H.D.T: Sevk olacak hastayla ilgili bilgi var mı?

- H.B.G: Bugün konuştum anasıyla, babaannesiyle.

- H.D.T: Ödeme için mi?

- H.B.G: Kanka ben onu halledeceğim. Bugün bizim para yatsın en azından onu bir kurtaralım. Ondan sonra aile ile ameliyat için konuşacağım. 150 bin fiyat çekeceğim. Uygun mu?

‘O PARAYI KURTARAYIM ALEM YAPARIZ’

- H.D.T: Tamam ama hasta çok dayanmaz haberin olsun akciğerleri boydan boya kapanmış.

- H.B.G: O çocuk ölecek rüyamda gördüm.

- H.D.T: Satürasyonu ona kadar düşmüş yani çok dayanmaz sevkini hızlıca yapmamız lazım ölürse başımıza da sıkıntı olacak.

- H.B.G: Doğukan sen çocuğu bugün yaşat tamam mı? Gidip babayla anayla görüşeceğim şimdi bugün parayı alacağım. Kanka bugün bir alem yaparız o parayı bir kurtarayım.

Dr. F.S. ile hemşire H.B.G. arasındaki hesap hareketleri de dikkat çekti. H.B.G'nin hesabına 7 ayda doktor F.S. ve F.S. ’nin sahibi olduğu sağlık hizmetleri şirketinin hesabından 222 bin 880 lira yattığı fezlekede yer aldı.

10 BEBEĞİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLMUŞLARDI

 İstanbul’da yenidoğan bebekleri, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) para almak amacıyla anlaşmalı oldukları özel hastanelere sevk ederek dolandırıcılık yaptıkları ve 10 bebeğin ölümüne neden oldukları öne sürülen, aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu 47 şüpheli hakkındaki soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı.

İkisinin de 273’er yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

FAZLA HASTA ALDIKLARI TELEFON GÖRÜŞMELERİ İLE TESPİT EDİLDİ

Örgüt lideri olan doktor F.S. ile şüpheli C.H.K. arasında yapılan görüşmede ise İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden denetime gelindiği bir gün yapılan telefon konuşmaları fezlekede açıklandı.

Konuşmada C.H.K'nın “Hocam bakanlıktan denetime geldiler. Bastılar öyle bildiğiniz şu an basamakları masamakları her şeyi kontrol ediyorlar ve benim 28 hastam var. Yani 23 normalde ya buranın hasta sayısı o yüzden” dediği Fırat S.'nin ise “Tamam taburcuların var zaten bugün taburcu edeceğin 3 hastan yok mu? Taburculukları ayarla” dediği belirtildi.

“HABERLERE ÇIKACAĞIZ VESİKALIK FOTOĞRAFLARIMIZLA GÖZLERİMİZE ŞERİT ÇEKECEKLER”

Soruşturma kapsamında adı geçen 11 hastanenin hasta takip işini yapan hemşire H.D.T. ile H.B.G. arasında yapılan telefon görüşmeleri de fezlekede yer aldı.

Konuşmalarda H.DT.'nin “Haberlere çıkacağız vesikalık fotoğraflarımızla gözlerimize şerit çekecekler siyah” dediği H.B.G.'nin ise “Bu sefer hakikaten alacaklar bizi” şeklinde cevap verdiği belirtildi.