Yılan karın boşluğuna soktuğu diliyle avının karnını karpuz gibi dilimlere ayırdı... Sonra organlarını mideye indirdi
Kukri yılanlarıyla karşılaşan kurbağaların sonu korkunç şekilde sona eriyor. Bilim insanları, genelde avlarını bütün olarak yutan yılanların aksine, kukri yılanlarının avları hala canlıyken başlarını avının içine sokup iç organlarını yediğini ortaya koydu.
Tayland'da Asya kukri yılanlarıyla karşılaşan kurbağaları ne yazık ki acı bir son bekliyor. Bu yılanlar, kurbağa avını kesmek ve bağırsaklarını sökmek için gelişmiş üst çenelere sahip, bıçak benzeri dişlerini kullanan yılanlar, başlarını karın boşluklarına daldırırlar ve kurbağalar hala hayattayken organlarını birer birer yiyerek ziyafet çekerler ve cesedin geri kalanına dokunmazlar.
BU BİLGİ SİZİ MEMNUN EDEBİLİR
Amatör herpetolog ve doğa bilimci Henrik Bringsøe, korkunç tekniği açıklayan yeni bir çalışma üzerinde çalışıyor. Genelde avlarını bütün halde yutan yılanların aksine bambaşka ve korkunç bir taktik geliştirilen kukri yılanlarına ilişkin konuşan Bringsøe, "Belki de kukri yılanlarının, insanlar için zararsız olduğunu bilmekten memnun olursunuz" şeklinde bir açıklama yaptı.
KAFALARINI AVLARININ VÜCUDUNA SOKUYORLAR
Bu tüyler ürpertici yeme alışkanlığı daha önce yılanlarda bilinmiyordu. Bazıları avlarından parçalar koparırken, çoğu yılan yemeklerini bütün olarak yutmayı tercih ediyor. Bringsøe ve meslektaşlarının bildirdiğine göre, bilim adamları daha önce organları parçalamak için kafasını bir hayvanın vücuduna gömen bir yılan görmemişti. Bazen yılanlar için bunu yapmak saatler alıyordu.
KURBAĞANIN ZEHRİNDEN KAÇMA TAKTİĞİ
Bu korkunç organ severin kurbanları, Asya kara kurbağası veya Asya kara benekli kara kurbağası olarak da bilinen Duttaphrynus melanostictus adlı zehirli kurbağalardı; Michigan Üniversitesi Zooloji Müzesi tarafından tutulan bir vahşi yaşam veri tabanı olan Animal Diversity Web'e (ADW ) göre, yaklaşık 2 ila 3 inç (57 ila 85 milimetre) uzunluğunda, sağlam ve kalın derilidirler. Çalışmaya göre, ölümcül savaş sırasında, kurbağalar hayatları için "şiddetle" savaştı ve bazıları savunma amaçlı olarak zehirli beyaz bir madde salgılar. Araştırmacılar, yılanların tüyler ürpertici iç organlarını çıkarma stratejisinin, lezzetli bir yemeğin tadını çıkarırken kurbağanın zehirli salgılarından kaçınmanın bir yolu olabileceğini yazdı.
AĞIR KANAMALARA NEDEN OLABİLİR
Oligodon cinsindeki Kukri yılanları, kesici dişlerinin Nepal'den öne doğru kıvrılan bir pala olan kukri'ye benzemesinden dolayı bu şekilde adlandırılmıştır. Araştırmaya göre, kukri yılanları insanlar için bir tehdit olmasa da, yılanlar özel ağız bezlerinden bir antikoagülan salgıladıkları için dişleri ağır kanamalara neden olabilir. Bringsøe, "Duvernoy bezleri adı verilen ve yılanların gözlerinin arkasında bulunan iki bez tarafından üretilen bu salgı, yılanlar kurbağa organlarını çıkarmak için saatler harcarken muhtemelen faydalıdır." dedi.
KAFASINI YARADAN İÇERİ SOKARAK ORGANLARI YEDİ
Bilim adamları, 2016'da meydana gelen ilk olayda, tanıklar olay yerini keşfettiklerinde kurbağanın çoktan ölmüş olduğunu, "ancak iki hayvanın etrafındaki toprak kanlıydı, bu da sonunda kurbağayı öldüren bir kavga olduğunu gösteriyor" diye yazdı. Yılan, başını bir yandan diğer yana sallayarak kurbağanın vücudunu yaraladı. Daha sonra kafasını yavaşça yaraya soktu ve ardından karaciğer, kalp, akciğer ve mide-bağırsak sisteminin bir kısmı gibi organları çıkardı.
HALA NEFES ALIYORDU
İkinci bir etkinlikte, 22 Nisan 2020'de bir kukri yılanı ile bir kurbağa arasındaki destansı bir savaş yaklaşık üç saat sürdü; yılan saldırdı, geri çekildi ve tekrar saldırdı, kurbağanın zehirli savunması tarafından yalnızca geçici olarak caydırıldı. Çalışmaya göre, nihayet kurbağayı bastırdıktan sonra, kurbağa hala nefes alırken yılan organları çıkardı ve yuttu.
KARNINI DİLİMLEDİ
5 Haziran 2020'de bir kukri yılanı farklı bir yaklaşım benimsedi ve kurbağanın bağırsaklarını hiç deşmedi, bunun yerine bütün olarak yuttu. Ancak bu yıl 19 Haziran'da dördüncü bir gözlemde yılan, organ yemeğine ulaşmak için karnını dilimleyerek kurbağa avının içini boşalttı.
HENÜZ YETERLİ VERİ YOK
Genç kurbağalar potansiyel olarak yetişkinlerden daha az zehir üretir, bu da 5 Haziran gözlemindeki yılanın onu tek parça halinde güvenli bir şekilde yutmasını sağlamış olabilir. Araştırmacılar bir başka olasılık olarak, kukri yılanlarının kurbağa türlerinin toksinlerine karşı bağışıklığı olduğu, ancak yine de kurbağaların yutamayacakları kadar büyük olduğu için yetişkinlerin bağırsaklarını deştiklerini düşünüyor. Ancak, Bringsøe yaptığı açıklamada, bu soruları yanıtlamak için henüz yeterli veri olmadığını söyledi. "Biyolojilerinin daha ilginç yönlerini ortaya çıkaracağımız umuduyla bu büyüleyici yılanları gözlemlemeye ve rapor etmeye devam edeceğiz" dedi.