Dünya genelinde havaların ısınmasıyla birlikte yılanların da toprakta daha fazla görülmesi bekleniyor. Buna benzer haberler gelmeye başladı fakat yılanlar hakkında 3 gün önce gelen başka bir haber herkesi şaşırtmaya yetti.
Çok uluslu bir araştırma ekibi, Doğu Afrika ve Orta Doğu'da yaşayan yeni bir yılan ailesi olan Micrelapidae'yi buldu.
Bilinen sadece üç tür, yeni tanımlanan Micrelapidae familyasına aittir . Bilim adamları, bu sürüngenlerin 50 milyon yıl önce yılan evrim ağacından kayarak çıktıklarının düşünüldüğünü söylüyor. Daha önce en büyük yılan ailesi olan Colubridae'nin bir parçası olarak kabul ediliyorlardı , ancak son yıllarda yapılan DNA testleri aksini gösterdi.
Yılanların ince, silindirik gövdeleri, düzenli sıralar halinde pürüzsüz pulları ve kısa, sivri bir kuyruğu vardır. Ayrıca boyunla karışan küçük kafalara ve genellikle siyah ve sarı halkalara sahiptirler. Bu yılanların boyutları da türlere göre değişir, ancak çoğu nispeten küçüktür ve yaklaşık 15-60 cm (6-23 inç) uzunluğundadır.
Tel Aviv Üniversitesi Zooloji Okulu'ndan Profesör Shai Meiri, "Bugün, aileler gibi büyük hayvan gruplarının çoğunun bilim tarafından zaten bilindiğini varsayma eğilimindeyiz, ancak bazen hala sürprizlerle karşılaşıyoruz ve Micrelapid yılanlarında olan da buydu." diyor
Tel Aviv Üniversitesi araştırmacıları, bu bulguları modern bilimde ender bir ilerleme olarak selamladılar. Micrelapidae ailesini tanımlayan Meiri de dahil olmak üzere Finlandiya, Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Madagaskar, Hong Kong ve İsrail'den çok uluslu bir ekibin parçasıydılar . Bulguları Mart ayında Molecular Phylogenetics and Evolution dergisinde yayınlandı.