Yılanlar hakkında dünyaya çok acil uyarı. Son yaşanan olaydan sonra herkes daha çok dikkat etsin

Amerika Birleşik Devletleri'nde sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte yılan saldırıları arttı. Güney Arizona'da yaşlı bir kadın, evinin önünde uğradığı yılan saldırısı sonrasında sağ ayağından yaralandı. Yılanın da hastaneye getirilmesinin ardından dünyaya bir uyarı yapan doktorlar, "Artık daha çok aramızda olacaklar, siz fazla dikkat edin" dedi.

Yılanlar hakkında dünyaya çok acil uyarı. Son yaşanan olaydan sonra herkes daha çok dikkat etsin

Dünya genelinde yaz mevsimine girilen ülkelerde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte yılanların görülme sıklığı da ciddi oranda artıyor. O ülkeler arasında Amerika Birleşik Devletleri de yer alıyor. 

Güney Arizona'da geçtiğimiz gün meydana gelen olaya göre evinin önüne çıkan yaşlı bir kadın, çıngıraklı yılan tarafından sağ ayağından ısırıldı. Yılanı da yanına alan komşuları, kadını hemen hastaneye götürdü. Kadın kısa süre içerisinde tedaviye alındı. 

DOKTORLARDAN ACİL UYARI

Kadını tedavi eden doktorlar, hastaneden yaptıkları açıklama sonrasında dünyadaki diğer ülkelere de seslendi.  Banner Üniversitesi Tıp Merkezi'nde görevli doktorlar, havaların daha da sıcaklamasıyla birlikte çiftleşmek isteyecek yılanların aramızda daha fazla olacağını ve bu durumda asıl dikkat etmesi gerekenlerin insanlar olduğunu vurguladı.