Yılanların en azgın olduğu tarih. Özellikle o noktalardan çok uzak durun

Havaların ısınmasıyla birlikte çok sayıda yılan da doğada aktif olmaya başladı. Çıngıraklı yılan bolluğuyla bilinen ABD'de yılanların en aktif olduğu dönem açıklandı. Buna göre çıngıraklı yılanlar özellikle haziran ayının ortalarındaki çiftleşme dönemlerinde daha saldırgan oluyorlar. Çıngıraklı yılanlar genelde de dağda kaya ovuklarında ortaya çıkıyor.

Yılanların en azgın olduğu tarih. Özellikle o noktalardan çok uzak durun

Dünya genelinde havalar çok hızlı bir şekilde ısınmaya devam ediyor. Havaların ısınmaya devam etmesiyle birlikte doğada yılanlar da daha çok görülmeye başlanıyor. Bu nedenle uzmanlar tarafından da yılanlar hakkındaki uyarılar peş peşe geliyor. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde yılan araştırmaları yapan bir kurum tarafından dünya genelindeki yılanların en aktif ve azgın oldukları tarihe ilişkin bilgilere yer verildi. Kurum, yılanların haziran ayı içerisinde çiftleşme mevsimine girmeleri nedeniyle daha saldırgan hale geldiklerini ifade ediyor. 

EN FAZLA NEREDE GÖRÜNÜYORLAR?

Yılanlar konusunda en fazla nerede görüldüklerine dair de bilgiler verildi. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre yaz aylarında yılanlar çıngıraklı tür, daha uzak bölgelerde seyrek bitki örtüsü ile kuru, kumlu veya kayalık çıkıntılarında görülüyor.