Yıldızlar her zaman kilidi açar

Sevgili okurlar, Jose Mourinho’nun Fenerbahçe’si Süper Lig’in 1.haftasında Adana Demirspor ile karşılaştı. Jose Mourinho, Lille maçının kadrosundan farklı olarak orta sahada Krunic’in yerine Szymanski’ye şans verirken sağ kanada İrfan Can Kahveci’yi çekip Tadic’i 10 numara pozisyonunda kullandı.

Fenerbahçe ilk 10 dakikada baskılı bir oyun oynadı. Özellikle Ferdi ve Saint Maximin’in olduğu sol kanat daha aktifti. Fransız futbolcu sol kanadı tek başına kullanırken rakiplerini rahat ekarte ederek arkadaşlarına pozisyonlar hazırlamaya çalıştı. 32. Dakikada Saint Maximin’in hızla getirdiği topta verdiği müthiş pasla Dzeko karşı karşıya pozisyonda topu filelerle buluşturup Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi.

EN NESYRI HAZIR DEĞİL

İkinci yarıda Yusuf Barasi’nin çalımlarıyla hazırladığı şut ve Nabil Aliou’nun kazanılan topta çektiği şut dışında maçta varlık gösteremedi. Fenerbahçe’de En Nesyri yakaladığı 3 pozisyondan kafa topunu gole çevirebilirdi. Ancak kendisinin hazır olmadığı bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

SAINT-MAXIMIN VE İSMAİL YÜKSEK

Takımda en dikkat çeken isimlerden biri İsmail Yüksek ve Allan Saint- Maximin oldu. İsmail orta sahaya iyi bir enerji kattı, ikili mücadelelerde güçlü dururken kazanılan toplarla takımın rakip yarı alanda kalmasına katkı sağladı. Saint Maximin ise takımın hızlı şekilde rakip yarı alana gitmesine olanak sağladı. Rakiplerini hızı ve tekniğiyle çok rahat geçebildiğini gördük. Eğer onu verkaçlarla hareketlendirebilecek bir isim olursa yapacağı asistler ve atacağı gollerle Fenerbahçe zora girmiş birçok maçı rahatlıkla çözebilir. İrfan Can Kahveci de dikkat çeken isimlerden biriydi, oyunun kurulumunda iyi rol alırken uzun toplarla Saint- Maximin’i birçok kez rakibiyle birebir kalmasını sağladı.

ORTA SAHAYA TRANSFER ŞART

Fenerbahçe’nin bu oyunu Lille karşısında yeter mi? Bence yetmez, daha mücadeleci olmanın yanı sıra, orta sahada daha güçlü durmak gerekiyor. Türkiye ve Avrupa’da orta sahası güçlü olan takımla mücadele etmeniz zordur. Fenerbahçe’nin İsmail Yüksek ile rekabete girecek bir 6 numara ve gerektiğinde Fred’i bile yedek oturtacak bir 8 numara ve bence daha kreatif düşünen gol atıp attıracak bir on numaraya ihtiyaç var. Burada iş Sportif Direktör Mario Branco, Asbaşkan Acun Ilıcalı ve Başkan Ali Koç’a düşüyor.

KADRODA DÜŞÜNÜLMEYEN FUTBOLCULAR HIZLICA GÖNDERİLMELİ

Ayrıca gelenlerden ziyade gideceklere de karar verilmesi gerekiyor. Çünkü kadroda düşünülmeyen oyuncular transfer limitini de tıkıyor. Rahat hareket alanı için bu isimlerle yolların ayrılması da elzem görünüyor. Çünkü takımda kalmaması gereken oyuncuların antrenmanda yer alması bir süre sonra huzursuzluk yaratacaktır.

ATİLLA KARAOĞLAN

Bir parantez de hakem Atilla Karaoğlan’a açmak istiyorum. Süper Kupa’da genel olarak 1-2 nüans dışında iyi bir hakem performansı sergilemiş olsa da Fenerbahçe – Adana Demirspor maçındaki performansını kötü buldum. Oyunu çok durdurdu, süre çalmalara izin verdi. Kendisine tavsiyem ikili mücadeleleri daha yakından izlemeli ve hemen düdük çalmalı. Ayrıca bir teknik direktör saha içine girerken sessiz (!) kalıp diğerine hemen sarı kart vermemeli.  Bir yerden sonra bu çifte standart hep önünüze gelir.