Yılmaz Tunç: "Sebepsiz hayvan öldürme söz konusu değil"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sokak hayvanları düzenlemesine getirilen eleştirilere yanıt verdi. “Sebepsiz yere hayvan öldürülmesinin söz konusu olmadığı”nı söyledi. Meclis koridorlarında yaşanan eylemlere tepki gösterdi. AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in Osman Kavala ile görüşme talebini ise değerlendirmeye aldıklarını belirtti.

Yılmaz Tunç: "Sebepsiz hayvan öldürme söz konusu değil"

“Hayvanlara yönelik bir katliam gerçekleştirilecekmiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu kesinlikle doğru değil.” diyerek sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeye yönelik eleştirilere bu sözlerle yanıt verdi Bakan Tunç. Hiçbir hayvanın sebepsiz yere öldürülmediğinin altını özellikle çizdi.

Teklifin görüşme aşamasında Meclis koridorlarında yaşananlara tepkiliydi. “Sokakları daha güvenli hale getirmeye yönelik bir tedbirden bahsediyoruz. Sebepsiz yere hayvan öldürmek hapis cezasını gerektirir. O teklifte sebepsiz yere bir hayvan öldürme söz konusu değil, zaten bu suçtur. Çarpıtmaya hiç gerek yok. Özellikle Meclis’teki o görüntüler, o bağırmalar, çağırmalar hiç yakışmıyor.” dedi.

AK Parti’nin son grup toplantısı öncesi gözler kabine üyelerinin üzerindeydi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a Osman Kavala ve Gezi tutuklularını ziyaret etmek istediğini söyleyen AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in açıklaması soruldu. “19 Temmuz’da bize ulaştı. Henüz daha yeni. Değerlendirme aşamasındayız. Gerekli kararı veririz.” dedi.

Bakan Tunç, sözünü Osman Kavala’nın “yeniden yargılanma talebi”ne getirdi. Bu isteğin, hukuka uygun olmadığını gerekçesiyle açıkladı. “Suçun mağduru değişmiştir gibi bir gerekçe sunuldu. Bu gerekçeyi Adalet Bakanlığı olarak biz uygun görmedik. Çünkü suçun mağduru ortada. Hem usul bakımından hem esas bakımından uygun olmayan bir başvuru olarak değerlendirildi.” dedi.