Yolcu uçağında bomba ihbarı! Acil iniş yaptı: Erzurum hava sahası uçuşlara kapatıldı

Hindistan'ın Mumbai kentinden Almanya'nın Münih kentine gitmek için havalanan yolcu uçağında bomba ihbarı olduğu bilgisi büyük korku ve paniğe neden oldu. Uçak Erzurum Havalimanı’na acil iniş yaptı. Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan da açıklama geldi. Yerlikaya açıklamasında, "234 yolcu ve 13 mürettebat sorunsuz bir şekilde uçaktan indirilmiştir. 2 bomba imha uzmanı ve 1 arama köpeği ile uçak içerisinde arama işlemleri devam etmektedir" dedi.

Hindistan'ın Mumbai kentinden Almanya'nın Münih kentine gitmek için havalanan yolcu uçağında bomba ihbarı olduğu bilgisi büyük korku ve paniğe neden oldu. 

Yolcu uçağında bomba ihbarı! Acil iniş yaptı: Erzurum hava sahası uçuşlara kapatıldı - Resim : 1

ERZURUM HAVA SAHASI UÇUŞLARA KAPATILDI

Yolcu uçağı acil olarak Erzurum Havalimanı’na iniş yaparken, Erzurum hava sahası uçuşlara kapatıldı. Bomba uzmanları uçağa girdi ve uçakta arama yapılıyor.

Yolcu uçağında bomba ihbarı! Acil iniş yaptı: Erzurum hava sahası uçuşlara kapatıldı - Resim : 2

VALİ ÇİFTÇİ'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili  Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'den açıklama geldi. Çiftçi açıklamasında uçakta 234 yolcu ve 13 mürettebat olduğunu açıkladı. Uçağa gelen ekipler, kabin içinde ve yolcuların valizlerinde bomba aramasına devam ediyor. 

Yolcu uçağında bomba ihbarı! Acil iniş yaptı: Erzurum hava sahası uçuşlara kapatıldı - Resim : 3

İHBAR BÖYLE YAPILMIŞ

Vali Çiftçi, bomba ihbarının uçakta peçeteye yazılan bir not nedeniyle yapıldığını dile getirirken Çiftçi, “İhbar havada yapılmış. Bir yolcu peçeteye ‘Uçakta bomba var.’ diye yazmış.” ifadelerine yer verdi. 

Yolcu uçağında bomba ihbarı! Acil iniş yaptı: Erzurum hava sahası uçuşlara kapatıldı - Resim : 4

ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan da açıklama geldi. Yerlikaya açıklamasında, "Bugün, Vistara Havayolları’na ait VTI027 sefer sayılı Mumbai-Frankfurt uçuşunu yapan yolcu uçağının tuvaletinde “Uçakta bomba olduğu” yazılı bir kağıt bulunmuş ve bu ihbar üzerine uçak 16.30 sıralarında Erzurum Havalimanımıza acil iniş yapmıştır, 234 yolcu ve 13 mürettebat sorunsuz bir şekilde uçaktan indirilmiştir.

2 BOMBA İMHA UZMANI VE 1 ARAMA KÖPEĞİ ARAMA YAPIYOR

2 bomba imha uzmanı ve 1 arama köpeği ile uçak içerisinde arama işlemleri devam etmektedir. Havaalanında Afad, İtfaiye, Sağlık, Emniyet, UMKE ve DHMİ Ekipleri tarafından gerekli tedbirler alınmıştır. Erzurum Havaalanımıza saat 21:00’a kadar acil durum nedeniyle iniş ve kalkışlara izin verilmemektedir" ifadelerine yer verdi. 

VALİ ÇİFTÇİ'DEN SON DURUM AÇIKLAMASI

Son durum açıklaması yapan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi konuşmasında arama çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi. Çiftçi açıklamasında, "Uçağın içerisindeki çalışmalar devam ediyor. İçerideki arama çalışmalarının ardından bagajların aranması tamamlanacak. ihbar asılsız çıkarsa uçak havalimanından ayrılacak" dedi. 

YOLCULARIN SAĞLIK DURUMLARI NASIL?

Valisi Mustafa Çiftçi, yolcuların sağlık durumları hakkında ise şu ifadelere yer verdi; "Uçaktaki yolcuların sağlık problemi yok. Böyle bir ihbarın alınmasından sonra inişten sonra bütün ekiplerimiz bütün gerekli tedbirleri alarak alanda bulundu. Sağlık ekiplerimiz tam bir şekilde tedbirlerini aldılar. Yolcuların sağlık durumları iyi. Bize gelen bir rahatsızlık ihbarı yok."

"HENÜZ BİR BİLGİ YOK"

Son olarak bir not ile bomba ihbarı yapan şahıs hakkında konuşan Vali Çiftçi, "Notu bırakan kişeye dair bir bilgi gelmedi. İilk önce ihbarın doğru olup olmadıdğını araştırıyoruz" dedi. 

"BU GECE YENİ BİR UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRMESİ SÖZ KONUSU OLAMAYACAKTIR"

Vali Çiftçi yaptığı açıklamada, Uçağın kabin kısmındaki arama çalışmaları tamamlanmış olup, bagaj kısmındaki arama/tarama çalışmalarına geçilmiştir. Uluslararası uçuş kuralları gereği Air Vistara uçağının pilotları günlük uçuş sürelerini tamamlamış durumdadırlar. Bu yüzden arama/tarama çalışmaları tamamlandıktan sonra, uçağın bu gece yeni bir uçuş gerçekleştirmesi söz konusu olamayacaktır.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ AÇIKLAMASI

Ayrıca güvenli alana nakledilen yolculara maymun çiçeği virüsü testinin yapıldığı şeklinde yapılan haberler de gerçeği yansıtmamaktadır. Bu geceki beklentimiz, bomba ihbarının asıllı olup-olmadığı tespit edildikten sonra, havaalanımızın uçuş yasağının kaldırılması ve uçak trafiğinin yeniden başlaması şeklindedir" dedi.