Yozgatlı çoban, hayvan otlatırken buldu. İlk kez böylesini gördü

Yozgat'ta çobanlık yaparak geçimini sağlayan 45 yaşındaki Lokman Atıl, hayvan otlattığı sırada 4.5 kilo ağırlığındaki fosil kalıntısını buldu. İlk kez böylesini gördüğünü söyleyen Atıl, buluntusunun bilimsel olarak incelenmesini istedi.

Yozgatlı çoban, hayvan otlatırken buldu. İlk kez böylesini gördü

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Araplı kasabasında uzun yıllar çobanlık yapan 45 yaşındaki Lokman Atıl, kabuklu ve kabuksuz yumuşakçalar, deniz mineralleri, midyeler ve salyangoz fosilleri kalıntılarının oldukça fazla rastlanıldığı kasabada, 4.5 kilo ağırlığında deniz salyangozuna benzer fosil buldu.

Yozgatlı çoban, hayvan otlatırken buldu. İlk kez böylesini gördü - Resim : 1

BİLİMSEL BİR ARAŞTIRMA YAPILMASINI İSTEDİ

Kasabada hayvan otlattığı sırada bulduğu fosili koleksiyonuna katan Atıl, fosilin incelenip ne olduğu ve hangi döneme ait olduğuna dair bilimsel bir araştırılmanın yapılmasını istedi. Bu zamana kadar bu denli büyüklükte bir fosili kasabalarında ilk kez gördüğünü belirten Atıl, fosilin 4.5 kilo geldiğini söyledi.

Yozgatlı çoban, hayvan otlatırken buldu. İlk kez böylesini gördü - Resim : 2

"İLK KEZ DENK GELDİK"

Atıl, “Doğada birçok kez fosile denk geldik ama bu denli büyüğüne ilk kez denk geldik. Bunu hayvan otlatırken buldum. 4.5 kilo üzerinde geliyor. Bu kadar büyük fosilin bulunmasına şaşırdık. Yetkililerin bu fosili gelip incelemelerini istiyorum.” dedi.

Yozgatlı çoban, hayvan otlatırken buldu. İlk kez böylesini gördü - Resim : 3