Yüksek sesli müzik mahalleliyi bıktırdı: Maltepe'deki restoranlar için mahalleli çözüm bekliyor

İstanbul Maltepe'de bulunan restoranların gece geç saatlere kadar müzik çalmaları mahalleliyi bıktırdı. Mahalle sakinleri, belediye ekiplerine defalarca şikayet ettiklerini ama çözüm bulunmadığını söyleyerek isyan etti.

Yüksek sesli müzik mahalleliyi bıktırdı: Maltepe'deki restoranlar için mahalleli çözüm bekliyor

Yüksek sesle müzik açıyorlar, mahalleliyi uykusundan ediyorlar. İstanbul Maltepe'de sahil kenarındaki restoranlar, mahalle sakinlerini bıktırdı. Mahalle sakini Begüm Urgancı, "Hafta içi çarşambadan başlayarak pazar akşamı saat iki buçuğa kadar her akşam, bu saatlerde başlıyor, saat 9 gibi filan başlıyor, saat iki buçuğa kadar yüksek derecede bir müzik sesi var, konserler filan oluyor burada, her türlü müzik çalıyorlar, bazı sanatçılar çıkıyor ama hiçbir şekilde desibel sınırını göz ardı ediyorlar." dedi.

Özellikle gece geç saatlere kadar yüksek sesle müzik çalındığı iddia edilen restoranlar defalarca şikayet edildi ancak bir gelişme yaşanmadı. Belediye ekiplerinin ise ihmali olduğu, denetimden önce restoranlara bilgi verildiği iddia edilirken, Urgancı sözlerine şöyle devam etti:

"Belediyeden geldiler, ölçüm yaptılar ama o gün zabıta arabasının sahilde lokantalara haber verdiğini öğrendik. Cumartesi olmasına rağmen ölçüm yapıldığı gün çok az bir ses oldu. O yüzden düşüp çıktığını bize bildirdiler belediyeden. Lokantalardan evimize geldiler, biz de belediyenin bizim adımızı, şikayette bulunan kişinin adını verdiğini öğrendik ve bununla alakalı yeniden belediyeye gidip, 'Siz şikayette bulunduğumuzu lokantacılara mı söylediniz?' dediğimizde maalesef böyle bir şey olmuş diye bir bilgi aldık."