Yumaklı "ötanazi" tartışmalarına yanıt verdi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeye dair merak edilenleri yanıtladı. Hiçbir zaman tüm köpekleri öldürme gibi bir düşüncelerinin olmadığını ifade etti. Başıboş köpekler konusunda belediyelerin sorumluluğuna dikkat çekti ve düzenlemeye uymayan belediyeler için 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü söyledi.

Yumaklı "ötanazi" tartışmalarına yanıt verdi

“6 aydan 2 yıla kadar bu görevlerini yerine getirmeyenlere hapis cezası öngörülüyor.” dedi Yumaklı.

Sorumluluk belediyelerde…

Kurala uymayana ise ciddi yaptırım yolunda…

Meclis Komisyonu’nda tartışmalar ve protestolar eşliğinde kabul edilen sokak hayvanlarına ilişkin düzenleme hakkında Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, eleştirilerin odağındaki tasarıya ilişkin merak edilenleri yanıtladı.

“Çözüm bu hayvanların sokaklardan çekilmesi. Bu konuda sorumluluğu olan tüm kurumlar vazifelerini yerine getirecek. Bu konuda görevlerini yerine getirmeyen kamu görevlileri için de halihazırda yasal düzenlemeler var ama burada tekrar belirtiliyor.” ifadelerini kullandı.

 En çok tartışılan başlık “ötenazi”…

Tekliften çıkarılsa da bu konuda kamuoyunda spekülasyon yapıldığını söyledi Bakan Yumaklı.

“Alacaklar, hepsini öldürecekler… Hiçbir zaman böyle bir şey ne düşünüldü ne de önerildi. Bu konunun ajite edilmesindeki arka amaç bu hayvanların tekrar sokaklara bırakılmasının sağlanması. Ben bunu görüyorum.” şeklinde konuştu.

Başıboş köpekler konusunda mücadeleyi ise kararlılıkla sürdüreceklerinin mesajını verdi.

Bundan sonraki sürecin yol haritasını anlattı:

“Sorun bu hayvanların sahipsiz olma sorunudur. Temel bakış açımız, toplumsal hayatı etkileyen hususların elimine edilmesi ve sahiplendirme. Daha sonra popülasyonun kontrolü için kısırlaştırma ve rehabilitasyon.” ifadelerini kullandı.