New Jersey'de yaşayan iki başlı bir kaplumbağa, nadir görülen bir mutasyona rağmen bebeklik dönemini geride bırakmayı başararak mucizevi bir şekilde yaşama tutunmayı başardı. Kaplumbağanın sahibi Joseph Morena, sürüngen anomalisiyle ilgili olarak Caters Haber Servisi'ne "Bu adamları mutlu ve hayatta tutmak için ne gerekiyorsa yapacağım" dedi.
BÜYÜTMEK ÇOK ZOR
Kaplumbağanın sahibi, çift başlı yavruya nasıl bakacağını bilmediğini ancak ona bakmak için gereken her şeyi yapacağını söyledi. Morena, çok başlı yaratıkların düşük doğum ve hayatta kalma oranları göz önüne alındığında bu eşsiz yaratığı büyütmenin zor olduğunu açıkladı.
HER CANLIDA BELGELENDİ
Çok başlı olmak, polisefali olarak da bilinir. Genellikle genetik veya çevresel faktörlerden kaynaklanan gelişmekte olan bir embriyonun malformasyonundan kaynaklanır. En sık kaplumbağalarda ve yılanlarda gözlemlenen bu rahatsızlık balıktan domuza her canlıda belgelenmiştir.
SANSASYON YARATTI
Zoolojik tuhaflıkların yıllıklarındaki en dikkat çekici örneklerden biri, Yunan tanrısı Janus'a benzemesi nedeniyle dünya çapında sansasyon yaratan iki yüzlü bir tekeydi. Hayvanlar aleminde iki kafanın bir kafadan daha iyi olduğu söylenemez. Morena'nın ikiye bir kaplumbağası, yemek yemeyi reddeden iki ağızla iki kat daha fazla sorun yaşıyordu.
ÖLDÜĞÜNÜ SANDI
"Yiyecek teklif etmeye devam ettim ama hiç ilgi göstermediler, gerçekten endişelenmeye başladım" diye yakındı. Kurtuluş, iki baştan büyük olanın sonunda yemeye başlamasıyla gerçekleşti ve görünüşe göre küçük olan da onu takip etmeye teşvik etti. Ancak kaplumbağanın yetiştirilme anını YouTube'da 180 binden fazla takipçisine viral hale getiren Moreno, ikiz kafataslarının koordinasyon sorunlarına yol açması nedeniyle hikayenin henüz bitmediğini söyledi. Bir sabah uyandığında yapışık yaratığın sırt üstü dönmüş ve suda tepkisiz halde olduğunu gördüğünü hatırladı. Moreno, çılgınca hafif göğüs kompresyonları ve suni solunum uygulayarak, "Onların geçtiğinden neredeyse emindim" diye anlattı. Moreno, yaklaşık iki saat sonra kendine geldiğinde rahat bir nefes aldı.
YARIM SANTİM SUDA BOĞULDULAR
"Bir şekilde yarım santim suda neredeyse boğulmayı başardılar" dedi. İlginçtir ki, kaplumbağanın hareket sorunları kısmen evcil hayvanının sıkı diyetinden kaynaklanıyordu. Moreno, titiz sürüngenin yalnızca belirli bir solucan türünü yediğini, hayatta kalmak ve büyümek için ihtiyaç duyduğu besinleri sağlayamadığını iddia etti.
PES ETMİYORLAR
Neyse ki, zorlu sürüngenlere bakma konusunda deneyimli olan kararlı kaplumbağa sever, açlığı teşvik etmek, büyümeyi hızlandırmak ve hareket kabiliyetini artırmak için diyetlerini yeterli miktarda takviyeyle destekledi. Moreno, kazalara karşı daha fazla koruma sağlamak için, veterinerinin teraryumu canlının durumuna uyum sağlayacak şekilde "küçük ve basit" tutması yönündeki tavsiyesine uydu. Şimdi, sekiz haftalıkken, iki yüzlü gölet zıplayıcısı görünüşe göre olasılıklara meydan okumuş. "Harika gidiyorlar, artık iki aylık oldular ve büyümeye devam ediyorlar," diye coşkuyla söyledi Moreno, henüz tamamen tehlikeden kurtulmadıklarını itiraf ediyor. "Hala gençler ve üstesinden gelmeleri gereken çok fazla zorluk var. Yaşayacaklarının garanti olduğunu söylemiyorum ama pes etmiyorlar ve her hafta daha da iyi görünüyor." dedi.