Yunan basınından F-35 iddiası! MSB kaynaklarından yanıt geldi!

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, “F-35 programına tekrar dahil edilme karşılığında S-400’lerin İncirlik’te ABD kontrolünde bulundurulacağına” iddialarına cevap verildi. Açıklamada, "S-400 ve F-35 konusunda her iki ülkenin de tutumunda bir değişiklik bulunmamaktadır" denildi.

Yunan basınından F-35 iddiası! MSB kaynaklarından yanıt geldi!

Yunan Kathimerini Gazetesi'nden yer alan haberde; ABD’li yetkililer S-400​ hava savunma sistemiyle ilgili olarak Türkiye’ye yeni bir teklifte bulunduğu, Türkiye’ye F-35​ savaş uçağı satışının önündeki engeli kaldırmak için Rus füze sistemi S-400'lerin ‘yumuşak’ bir şekilde devre dışı bırakılmasını önerdiği iddia edilmişti.

Haberde; S-400'lerin İncirlik'e sevk edileceği de öne sürülmüştü. Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından bu iddialara yönelik bir açıklama yapıldı.

"F-35 VE S-400'LER TUTUMUNDA BİR DEĞİŞİKLİK YOK!"

"F-35 programına tekrar dahil edilme karşılığında S-400’lerin İncirlik’te ABD​ kontrolünde bulundurulacağına” ilişkin iddiaları yalanlayan MSB kaynakları, “Bu konuda üçüncü ülkeler tarafından yapılan algı oluşturma amaçlı haberlere itibar etmemek, ihtiyatlı yaklaşmak gerekir. Şuan için S-400 ve F-35 konusunda her iki ülkenin de tutumunda bir değişiklik bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

"ÖRTÜLÜ-ÖRTÜSÜZ TÜM KISITLAMALARIN KALDIRILMALI"

Müttefiklerin birbirlerine kısıtlama veya yaptırım uygulamasının doğru olmadığını, müttefiklik ruhuna aykırı olduğunu her zaman ifade ettiklerinin altını çizen MSB kaynakları, "Beklentimiz müttefiklerimizin ittifakın ruhuna ve ortak güvenlik perspektifine uygun karar alarak örtülü-örtüsüz tüm kısıtlamaların kaldırılmasıdır" değerlendirmesinde bulundu.