Yüzde 40 zam haberi milyonlarca kişiyi çok üzecek. Severek tüketiliyordu

Yüzde 40 zam haberi milyonlarca kişiyi çok üzecek. Birçok insanın severek tükettiği ve dolaplarından eksik olmayan o ürüne gelen zam milyonlarca insanın tadını kaçıracak. Yüksek enflasyon ve uluslararası tedarik zincirinde meydana gelen sorunların artması gibi nedenlerden dolayı yüzde 40 oranında zam o ürünü de gelip buldu.

Yüzde 40 zam haberi milyonlarca kişiyi çok üzecek. Severek tüketiliyordu

Son zamanlarda Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon sorunu ve uluslararası tedarik zincirinde meydana gelen sorunlar sonunda kahve fiyatlarını da gelip vurdu. Piyasada önemli pazar payına sahip olan kahve firmaları, gelecek hafta itibarıyla ürünlerine yüzde 40 oranında zam yapma kararı aldı.

TEMMUZ AYINDA ZAMLAR PEŞPEŞE GELDİ

Temmuz ayında peş peşe zamlanan birçok ürüne her geçen gün yenileri eklenirken, Türkiye'de son yıllarda popülerleşen kahve kullanımı, kahve fiyatlarında da hızlı bir yükselişe neden oldu.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar küresel tedarik zincirinde de büyük sorunlara neden olurken, Türkiye'nin de uymak zorunda kaldığı Avrupa Birliği düzenlemeleri nedeniyle kahve fiyatlarında büyük bir artış yaşanacağı öğrenildi.

 

Yüzde 40 zam haberi milyonlarca kişiyi çok üzecek. Severek tüketiliyordu - Resim : 1

KAFEİN ÜRÜNLERİNE ŞOK ZAM 

Özellikle Afrika'dan gelen kahve çekirdekleri fiyatlarının tarihi seviyelere çıkması üzerine birçok kahve zinciri ürünlerine gelecek haftadan itibaren geçerli olacak şekilde yüzde 30 ile 40 arasında zam yapacağını duyurdu. Bu kararın, Türkiye'de yüzlerce şubesi bulunan Starbucks için de geçerli olması beklenirken, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Lavazza'nın başkanı Giuseppe Lavazza, kahve severlere kötü haberi verdi.

 

Yüzde 40 zam haberi milyonlarca kişiyi çok üzecek. Severek tüketiliyordu - Resim : 2