Zelenski, Trump görüşmesi öncesi 'Biden ile Harris'in kapısı çaldı: 'Sarsılmaz desteğe' zafer planını sundu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya'ya savaşı diplomatik olarak sona erdirmeye zorlamayı umduğu "zafer planı"nı görüşmek üzere Beyaz Saray'da Joe Biden ve Kamala Harris ile bir araya geldi.

Zelenski, Trump görüşmesi öncesi 'Biden ile Harris'in kapısı çaldı: 'Sarsılmaz desteğe' zafer planını sundu

Ukrayna'nın lideri Zelenski, ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile bir görüşme gerçeleştirdi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Washington'da Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Kamala Harris ile bir araya gelerek kendisine Zafer Planını sundu. Devlet Başkanı, Kamala Harris'e ilk Barış Zirvesi'ne katılımı ve ABD'nin Ukrayna'ya başından beri sağladığı sarsılmaz destek için teşekkür etti. Görüşme sırasında Başkan Zelenski Zafer Planının ayrıntılarını paylaştı” denildi.

Zelenski, Trump görüşmesi öncesi 'Biden ile Harris'in kapısı çaldı: 'Sarsılmaz desteğe' zafer planını sundu - Resim : 1

Kamala Harris, 26 Eylül Perşembe günü ABD seçimlerindeki rakibi Donald Trump'ın Ukrayna konusundaki tutumunu eleştirerek, bunu Rusya'ya "teslim olma" politikası olarak niteledi ve Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'e desteğine güvenebileceğini söyledi.

Zelenski, Trump görüşmesi öncesi 'Biden ile Harris'in kapısı çaldı: 'Sarsılmaz desteğe' zafer planını sundu - Resim : 2

BİDEN İLE DE GÖRÜŞTÜ

Zelenski, daha sonra Beyaz Saray’da ABD Başkanı Biden ile bir araya geldi. İki lider, Zafer Planı ile ilgili ekiplerine gelecek adımlar konusunda istişarelerde bulunma talimatı verdi. Yapılan açıklamada, “Zelenski, Zafer Planı'nı ABD Başkanı'na sundu. Liderler Planın diplomatik, ekonomik ve askeri yönlerini ele aldılar ve ekiplerine gelecek adımlar konusunda istişarelerde bulunmaları talimatını verdiler. Joe Biden 12 Ekim'de Almanya'da liderler düzeyinde Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısı düzenleyecek. Ukrayna ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanları, istişarelerin gidişatını gözden geçirmek üzere ikili bir görüşme gerçekleştirecek. Ayrıca, Ukrayna'ya yönelik ilave desteği koordine etmek üzere uluslararası ortaklarla bir araya gelecekler” denildi.

Öte yandan Kamala Harris, 26 Eylül Perşembe günü ABD seçimlerindeki rakibi Donald Trump'ın Ukrayna konusundaki tutumunu eleştirerek, bunu Rusya'ya "teslim olma" politikası olarak niteledi ve Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'e desteğine güvenebileceğini söyledi.

Zelenski,  Cuma günü Trump'la görüşecek.