Zonguldak'taki meşhur heykelin çiçekleri kırıldı. Vatandaşlar tepki gösterdi

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1931 yılında Zonguldak'ı ziyareti sırasında yaşanan tarihi olaya ithafen dikilen 'Atatürk'e çiçek veren kız' heykelinin tuttuğu çiçeklerin kırıldığı görüldü. Geçmişte de pek çok kez saldırılan heykelin çiçeklerinin kırıldığını gören vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Zonguldak'taki meşhur heykelin çiçekleri kırıldı. Vatandaşlar tepki gösterdi

Zonguldak'a 26 Ağustos 1931 tarihinde gelen Mustafa Kemal Atatürk'ü "Hoş geldin Gazi babam" diyerek çiçekle karşılayan 5 yaşındaki Ayten Alper'in (98) Liman Caddesi'ndeki iskele alanına yapılan 'Atatürk'e çiçek veren kız' heykelinin elindeki çiçeklerin kırıldığı görüldü.

Zonguldak'taki meşhur heykelin çiçekleri kırıldı. Vatandaşlar tepki gösterdi - Resim : 1

DAHA ÖNCE DE BİRÇOK KEZ ZARAR VERİLDİ

Daha önce de birçok kez zarar verilen heykele saldırı yapıldığı düşünülürken, vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Fatma Yanık, "Buraya her zaman gelip giderken mutlaka bakardım. Çevreye zarar veriyorlar" dedi.

Zonguldak'taki meşhur heykelin çiçekleri kırıldı. Vatandaşlar tepki gösterdi - Resim : 2

"YAPANIN ELLERİ KIRILSIN"

Birsen Gürsoy da "Heykele kadar koparıyorlarsa, insanlıktan nasibini almamış kişilerdir. Cumhuriyeti ülkeyi kazandıran Atatürk'e çiçek veren kıza bunu yapıyorlarsa, elleri kırılsın" diye konuştu. Rahmiye Kırcı da "Yazıklar olsun, yapanın elleri kırılsın" dedi.